2013. február 15., péntek

Csak félig hazai dominancia - Premier League, Week 2

Tegnap este Aberdeen-ben feszültek egymásnak a legnagyobbak, és mint a beharangozóban is írtam, as skótok számára ez igen komoly előnyt ígért. Végül egy győzelem és egy döntetlen jött össze nekik a csarnokban - de az nem akárkik ellen. Hajtás után összefoglaló.




Arra nemigen számított senki, hogy a nyitómeccsen Newtonnak bármilyen esélye lehet a múlt héten csúcsformában játszó Barneveld ellen. És olyannyira semmi köze nem is volt az angolnak a mérkőzéshez, hogy 2-0-nál elhittük: lehet ebből még nullázás is. A 7-2-es eredmény így is elég figyelmeztetés kell hogy legyen Newtonnak. Barney csúcsformában.


James Wade a múlt héten igen magabiztosan nyilatkozott (lefordítva itt), miszerint tervei közt szerepel a Premier League megnyerése, bár tudja ő is, hogy az első fordulóban nyújtott teljesítménye ehhez valóban kevés lesz a győzelem ellenére is. Nos, akkor nem tudjuk, mit szóljunk a tegnap esti teljesítményhez: sima, 7-4-es vereséget szenvedett Andy Hamiltontól, bár 180-at és 100 fölöttit is többet dobott. Ennek ellenére már 6-1-re is vezetett Hamilton, itt Wade ugyan feljött 6-4-re, de többre már nem futotta a lendületéből.


A nap első komolyabb meglepetését Gary Anderson szállította, aki 7-5 arányban verte az első hét után éllovas Simon Whitlockot. Itt ütközött ki először a hazai pálya igen komoly előnye: Anderson kezében is simán benne volt egy megalázóbb eredmény, aztán Wizard észbe kapott. Így is lecsúszott az ötödik helyre.


Adrian "Jackpot" Lewis még szerdán azt nyilatkozta, hogy a Whitlock elleni meccset neki kellett volna megnyernie 7-3-ra, nem ilyen arányban elveszíteni. Nos, akkor valami továbbra sem működik: Taylor 7-2-re verte, így Lewis még mindig a tabella alsó részében tanyázik, igaz, már nem tökutolsó. Ennek ellenére összekaphatná magát.


Van Gerwennak valahogy eddig nem megy a nyerés. Igaz, kikapni sem tud: újabb 6-6-os döntetlenje (múlt héten Taylor, most pedig Robert Thornton ellen. A skót kezében ugyan a győzelem is többször benne volt, élni viszont nem tudott vele.

Jövő héten Bournemouth-ban folytatják. Mi szerdán jövünk beharangozóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése